Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjalnych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 03 lutego
- śniadanie: bułka mleczna, masło, twarożek waniliowy, cząstki jabłka, kakao
- obiad: zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym, ryż, kompot
- podwieczorek: kisiel owocowy, biszkopty
Wtorek 04 lutego
- śniadanie: chleb razowy z masłem, płatki kukurydziane z mlekiem, szynka z kurczaka, ogórek zielony, napar z hibiskusa
- obiad: zupa ogórkowa z ziemniakami, kotleciki jajeczne z białą fasolą, ziemniaki, surówka warzywna, kompot owocowy
- podwieczorek: muffinka jogurtowa z wiśniami
Środa 05 lutego
- śniadanie: chleb pszenno-żytni z masłem, płatki żytnie na mleku, jajko na twardo, ogórek zielony, napar z hibiskusa
- obiad: barszcz czerwony na własnym zakwasie z ziemniakami, pierogi leniwe, tarta marchewkowa, kompot
- podwieczorek: owoce sezonowe, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane
Czwartek 06 lutego
- śniadanie: chleb razowy z masłem, ser żółty, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem
- obiad: zupa jarzynowa z ziemniakami, roladka z kurczaka z marchewką, ryż z warzywami, surówka z białej kapusty z marchewką i natką pietruszki, kompot owocowy
- podwieczorek: szał galaretkowy
Piątek 07 lutego
- śniadanie: chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z makreli duszonej z ogórkiem kiszonym, ogórek zielony, pomidor, bawarka
- obiad: żurek na zakwasie własnym z mąki żytniej, kotlet mielony, ziemniaki, buraki, kompot
- podwieczorek: jogurt naturalny z musem z czarnej porzeczki
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Rodziców, mających szczególne wymagania żywieniowe przez wzgląd na alergie, prosimy o zgłaszanie sugestii w naszym sekretariacie.
Smacznego!