Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjlanych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 14 stycznia
- śniadanie: chleb razowy, masło, polędwica sopocka, pomidor, herbata owocowa
- obiad: zupa kalafiorowa z ziemniakami, potrawka z kurczaka, ryż, brokuły gotowane na parze, kompot owocowy
- podwieczorek: owoce sezonowe i wafle ryżowe
Wtorek 15 stycznia
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, owsianka na mleku ryżowym, dżem owocowy, herbatka owocowa
- obiad: krem marchewkowy z ryżem, gulasz drobiowy z sosem jarzynowym, ziemniaki, surówka z selera i jabłka, kompot owocowy
- podwieczorek: kisiel truskawkowo-wiśniowy, chrupki kukurydziane
Środa 16 stycznia
- śniadanie: chleb razowy, masło, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kiełki, ogórek zielony, herbatka z cytryną
- obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami, pulpeciki w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot owocowy
- podwieczorek: owoce sezonowe
Czwartek 17 stycznia
- śniadanie: chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa, biała rzodkiew do chrupania, herbatka z cytryną
- obiad: zupa pomidorowa z ryżem, makaron z sosem pomidorowym i kurkumą, marchewka gotowana, kompot owocowy
- podwieczorek: muffinka czekoladowa z jabłkiem
Piątek 18 stycznia
- śniadanie: chleb razowy z masłem, pasta z białej rzodkwi z szynką, ogórek zielony, herbata owocowa
- obiad: krupnik z kaszą jęczmienną, kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
- podwieczorek: koktajl owocowy na mleku ryżowym, wafle ryżowe
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Smacznego!