Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjlanych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 18 marca
- śniadanie: chleb razowy, masło, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek zielony, kakao
- obiad: zupa jarzynowa z czerwoną soczewicą, makaron z białym serem i kruszoną wanilią, tarta marchewkowa, kompot owocowy
- podwieczorek: owoce sezonowe
Wtorek 19 marca
- śniadanie: chleb razowy, masło, płatki kukurydziane z mlekiem, pasta jajeczna, ogórek zielony, herbata z hibiskusa
- obiad: zupa szpinakowa z ziemniakami, gołąbki bez zawijania, ryż, kompot owocowy
- podwieczorek: muffinka bananowa z płatkami owsianymi
Środa 20 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, szynka drobiowa, ogórek zielony, inka z mlekiem
- obiad: rosół z makaronem, kurczak pieczony w sosie, ziemniaki, surówka colesław, kompot owocowy
- podwieczorek: owoce sezonowe
Czwartek 21 marca
- śniadanie: chleb razowy, masło, zupa mleczna z zacierką, pasta z indyka z cebulką, ogórek kiszony, herbata z hibiskusem
- obiad: zupa ziemniaczana z koperkiem, gulasz z szynki wieprzowej, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna, kompot owocowy
- podwieczorek: budyń czekoladowy
Piątek 22 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, pasta rybna z ogórkiem kiszonym, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną
- obiad: zupa ogórkowa z ryżem, kotleciki z jaj i fasoli, ziemniaki, gotowana czerwona kapusta, kompot owocowy
- podwieczorek: koktajl owocowy z waflem ryżowym
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Rodziców, mających szczególne wymagania żywieniowe przez wzgląd na alergie, prosimy o zgłaszanie sugestii w naszym sekretariacie.
Smacznego!