Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjlanych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 25 marca
- śniadanie: chleb razowy, masło, twarożek naturalny, dżem owocowy, inka z mlekiem
- obiad: zupa brokułowa z ryżem, makaron świderki z sosem bolońskim i warzywami, kompot owocowy
- podwieczorek: owoce sezonowe
Wtorek 26 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, płatki żytnie pełnoziarniste z mlekiem, ser żółty, ogórek zielony, herbata z hibiskusa
- obiad: krem marchewkowy z ryżem, kurczak pieczony w sosie, ziemniaki, surówka z selera i jabłka, kompot owocowy
- podwieczorek: owoce sezonowe
Środa 27 marca
- śniadanie: chleb razowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, szynka wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną
- obiad: barszcz czerwony na własnym zakwasie z ziemniakami, ryż gotowany na mleku, koktajl truskawkowy, kompot owocowy
- podwieczorek: kisiel wiśniowo-porzeczkowy z waflami ryżowymi
Czwartek 28 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, zupa mleczna z kaszą manną, pieczeń rzymska z własnej produkcji, ogórek kiszony, herbata z hibiskusem
- obiad: zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, potrawka z indyka z warzywami, makaron kolanka, brokuły, kompot owocowy
- podwieczorek: mufinnka brownie z buraczków
Piątek 29 marca
- śniadanie: chleb razowy, masło, wędlina wieprzowa, ogórek zielony, herbata z cytryną
- obiad: zupa jarzynowa z kaszą manną, pieczone pulpeciki rybne, ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy
- podwieczorek: jogurt naturalny z musem z czarnej porzeczki
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Rodziców, mających szczególne wymagania żywieniowe przez wzgląd na alergie, prosimy o zgłaszanie sugestii w naszym sekretariacie.
Smacznego!