Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjalnych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 13 luty
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, ser żółty, ogórek zielony, rzodkiewki, kakao
- obiad: zupa brokułowa z ziemniakami, makaron z sosem bolońskim z marchewką i papryką, kompot
- podwieczorek: muffinka pomarańczowa
Wtorek 14 luty
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, twarożek z czosnkiem, szynka drobiowa, papryka, sałata, napar z hibiskusa
- obiad: zupa minestrone z kuleczkami makaronowymi, indyk w ziołach, ryż z warzywami, surówka z marchewki z chrzanem, kompot
- podwieczorek: ciasteczko serduszkowe, koktajl wiśniowy
Środa 15 luty
- śniadanie: chleb żytni, masło, polędwica sopocka, papryka, kiełki, sałata zielona, napar z hibiskusa
- obiad: krupnik z kaszą jęczmienną, kotleciki kalafiorowe z warzywami, ziemniaki, gotowana fasolka szparagowa, kompot
- podwieczorek: ciasto marchewkowo-jabłkowe, mandarynka
Czwartek 16 luty
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, płatki kukurydziane z mlekiem, twarożek z miodem, cząstki jabłka, napar z hibiskusa
- obiad: żurek z ziemniakami, kotelciki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką, kompot
- podwieczorek: pączek
Piątek 17 luty
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, jajko na twardo z zieloną cebulką, ogórek zielony, rzodkiewki, napar z hibiskusa
- obiad: barszcz ukraiński z fasolką szparagową, pierogi leniwe z sosem śliwkowym i cynamonem, kompot
- podwieczorek: tapioka na mleku z sosem wiśniowym
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Rodziców, mających szczególne wymagania żywieniowe przez wzgląd na alergie, prosimy o zgłaszanie sugestii w naszym sekretariacie.
Smacznego!