Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjalnych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 20 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao
- obiad:zupa pomidorowa z ryżem, makaron z sosem szpinakowym, talarki marchewki, kompot
- podwieczorek: muffinka jogurtowa z pomarańczą
Wtorek 21 marca
- śniadanie: chleb razowy, masło, pasta z fasoli, ser żółty, kiszony ogórek, napar z hibiskusa
- obiad: rosół z kluseczkami, kurczak pieczony w ziołach, ziemniaki pieczone, surówka z marchewki z chrzanem, kompot
- podwieczorek: jogurt naturalny, ciasteczko owsiano-kokosowe
Środa 22 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, pasztet, ogórek kiszony, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem
- obiad: zupa ziemniaczana z koperkiem, ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, kompot
- podwieczorek: kiełbaski w cieście drożdżowym
Czwartek 24 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, kasza na mleku waniliowym, ser żółty, pomidor, napar z hibiskusa
- obiad: krem marchewkowy z grzankami, gulasz wieprzowy z papryką i cukinią, kopytka, gotowana czerwona kapusta, kompot
- podwieczorek: galaretka owocowa, cząstki jabłka
Piątek 25 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, szynka drobiowa, pomidor, napar z hibiskusa
- obiad: krupnik z kaszą jęczmienną, kotleciki jajeczne z warzywami, ziemniaki, talarki marchewki z fasolką szparagową, kompot
- podwieczorek: gofry pełnoziarniste, koktajl owocowy
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Rodziców, mających szczególne wymagania żywieniowe przez wzgląd na alergie, prosimy o zgłaszanie sugestii w naszym sekretariacie.
Smacznego!