Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjalnych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 21 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica sopocka, ogórek zielony, napar z hibiskusa
- obiad: zupa pomidorowa z ryżem, makaron w sosie szpinakowo-śmietanowym, gotowana marchewka, kompot
- podwieczorek: kasza manna na mleku z frużeliną wiśniową
Wtorek 22 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, płatki kukurydziane z mlekiem, paprykarz warzywny z soczewicą, ogórek zielony, napar z hibiskusa
- obiad: krem z białych warzyw z grzankami, kurczak pieczony, ziemniaki, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot
- podwieczorek: owoce sezonowe
Środa 23 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, ser żółty, papryka, pomidor, kakao
- obiad: krupnik wiosenny, kotlet mielony z marchewką, ziemniaki, surówka colesław, kompot
- podwieczorek: owoce sezonowe
Czwartek 24 marca
- śniadanie: chleb żytni, masło, pasta z wieprzowiny z warzywami, ogórek kiszony, ogórek zielony, napar z hibiskusa
- obiad: barszcz ukraiński z fasolką szparagową, naleśniki z białym serem, prażone jabłko z cynamonem, kompot
- podwieczorek: kisiel truskawkowy, chrupki kukurydziane
Piątek 25 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, twarożek z ogórkiem zielonym, papryka czerwona, pomidor, kawa zbożowa z mlekiem
- obiad: zupa brokułowa z ryżem, pieczona miruna, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot
- podwieczorek: muffinka buraczkowo-kakaowa ze słonecznikiem
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Rodziców, mających szczególne wymagania żywieniowe przez wzgląd na alergie, prosimy o zgłaszanie sugestii w naszym sekretariacie.
Smacznego!