Jak co tydzień publikujemy Państwu jadłospis naszego żłobka. Staramy się, by zawsze było różnorodnie i zdrowo. Dbają o to Ci, którzy przygotowują posiłki dla najmłodszych według obowiązujących standardów w specjalnych piecach, dzięki czemu gotujemy przede wszystkim na parze!
ŻŁOBKOWY JADŁOSPIS
Poniedziałek 28 lutego
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, szynka drobiowa, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, kakao
- obiad: krupnik z kaszy jęczmiennej z zielonym groszkiem, naleśniki z białym serem, prażone jabłko, kompot
- podwieczorek: koktajl wiśniowy z płatkami owsianymi
Wtorek 01 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, płatki kukurydziane z mlekiem, paprykarz warzywny, ogórek zielony, napar z hibiskusa
- obiad: krem marchewkowy z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraki, kompot
- podwieczorek: owoce sezonowe, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane
Środa 02 marca
- śniadanie: chleb żytni, masło, pieczeń rzymska z warzywami, ogórek kiszony, papryka, napar z hibiskusa
- obiad: zupa jarzynowa z płatkami owsianymi, kotleciki jajeczne z warzywami, ziemniaki, gotowana fasola szparagowa z sezamem, kompot
- podwieczorek: budyń waniliowy, mandarynka
Czwartek 03 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, owsianka z żurawiną, twarożek ze szczypiorkiem, ogórek zielony, rzodkiewki, napar z hibisusa
- obiad: zupa brokułowa z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, gotowana czerwona kapusta, kopot
- podwieczorek: owoce sezonowe, wafle ryżowe, chrupki kukurydziane
Piątek 04 marca
- śniadanie: chleb pszenno-żytni, masło, pasta z sera żółtego z czosnkiem i natką pietruszki, pomidor, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem
- obiad: kapuśniak z pomidorami, pieczona miruna, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot
- podwieczorek: ciasto drożdżowe z jabłkiem
Pełny i szczegółowy jadłospis znajdziecie także na tablicy ogłoszeń w naszej placówce!
Rodziców, mających szczególne wymagania żywieniowe przez wzgląd na alergie, prosimy o zgłaszanie sugestii w naszym sekretariacie.
Smacznego!